A komlói Díszítőművészeti Műhely tagjai többnyire az idősebb korosztályt képviselik, éppen ezért ők sem találkoznak a járványveszély miatt. Házi feladatuk azonban van bőven. Fotó: Kincses Ágnes

Kincses Ágnes iparművész, a műhely vezetője érdeklődésünkre elmondta, az asszonyok kaptak házi feladatot: mindenki otthon van, vigyáz magára és készül a következő kiállításra. A tervek szerint az Élő Népművészet Országos Népművészeti Kiállításon és a mezőkövesdi pályázatokon is képviselni fogják városunkat.

A Közösségek Házában működő csoport most otthon varrja és hímzi a dél-szláv- és a német mintákat a soron következő bemutatóra. Kincses Ágnes jelenleg egy Szigetvár-vidéki nagyterítőt hímez a Kisjankó Bori pályázat kiállítására, míg egy fiatalabb csoporttag – ifjúsági szakkörük egyik növendéke – egy Komádi-terítőn dolgozik.

Sajnálatos módon a műhely utolsó kiállításának anyaga Békéscsabán ragadt, így azokat a darabokat már nem tudták elhozni a lezárt művelődési házból. Az említett kézimunkákat a tervek szerint a soron következő kultúra napi rendezvénysorozat keretein belül láthatják a komlóiak.