Határozatlan időre meghosszabbította a kormány a koronavírus-járvány miatt két hete elrendelt kijárási korlátozást – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Facebook-oldalán.

Arról is határozott a kormány, hogy külön jogosítványt ad a polgármestereknek, így ők hétfő 24 óráig, tehát húsvét idejére a saját településükre nézve további speciális, szigorító szabályokat alkothatnak meg és vezethetnek be.

Polics József polgármester Facebook-oldalán továbbra is arra kéri a város lakosságát, hogy az ünnepi időszakban is tartsák be az előírásokat és a jó idő ellenére ne gyülekezzenek!

Továbbá elmondta: Komlón nem tervez bevezetni a jelenleginél szigorúbb intézkedéseket. A polgármester azzal a kéréssel fordult a komlói rendőrkapitányhoz, hogy fokozottan ellenőrizzék a közterületeket, valamint tartassák be a jelenlegi helyzetre vonatkozó szabályokat.

“Komló nem az az üdülőváros ahol esetleg egyéb más intézkedéseket is meg kellene hozni ebben a helyzetben. Ha azokat a szabályokat betartjuk amelyek jelenleg érvényben vannak, akkor azzal tudunk vigyázni magunkra és egymásra.” – fogalmazott a városvezető.