Több mint 2 kilométeres útszakaszon kezdődött el ismét az útfelújítási munka. A Penny áruháztól a Gesztenyési városrészig tartó utat teljes keresztmetszetében felújítja a kivitelező.

A munkaterületet március 16-án vették ismét birtokba a munkagépek. A kivitelező cégnek, a Soltútnak 120 munkanapja maradt, hogy elkészüljön a beruházással. Ahogy befejeződik a munka, a városlakók egy teljes keresztmetszetében megújult úton ingázhatnak az említett két városrész között.

A Gesztenyésbe vezető hidat is megerősítik

A fejlesztés során megújulnak a buszöblök és buszmegállók, kiemelt szegélyeket és rendezett, megtisztított vízelvezető árkokat kap a friss aszfaltszőnyegű úttest. A beruházás részeként a vízmű épületétől a Templom téri kereszteződésig kicserélték az elöregedett vízvezetéket is.

Ez egy TOP-os pályázat, amelyet Magyar Közút Nonprofit Zrt. nyert el, és Komló Város Önkormányzata konzorciumi partnerként vesz részt a beruházásban. Ennek a pályázatnak a részeként készült a Kossuth aknai Tisztviselőtelep előtti útszakasz is több mint 60 millió forintértékben.