Önkormányzati kezdeményezésre a hátrányos– és halmozottan hátrányos helyzetű, valamint a nehéz körülmények között élő 60 év feletti komlói polgárokat is segíteni tudja a városvezetés ebben a nehéz időszakban.

A számukra szánt csomag többek között krumplit, hagymát, cukrot, tésztát, olajat, májkrémet, sertésvagdaltat és egyéb konzerveket tartalmaz. Ezeken felül a járványügyi helyzetnek megfelelően tisztítószer és szájmaszk is a tartós élelmiszerek mellé került.

A veszélyhelyzet idején mintegy 650 embernek jelentenek segítséget a csomagok az ünnepek közeledtével – foglalta össze a számok tükrében a kezdeményezést Polics József polgármester. A segítségre szorulók névsorát a szociális iroda állította össze.

A húsvétra szánt adományokat a vöröskereszt megyei szervezete – a komlói civileken keresztül – csomagonként további babkonzervvel egészítette ki.

Jégl Zoltán civil koordinátor, önkormányzati képviselő örömét fejezte ki a városunkba érkező 1,6 tonna konzervvel kapcsolatban. Elmondta, hogy a helyi civileknek jó a kapcsolata a vöröskereszttel, az ő segítségükkel gazdagabb csomagot tudtak összeállítani a nehezebb sorsú komlói polgárok számára.

Udvaros Renáta, a Magyar Vöröskereszt Baranya Megyei Szervezetének igazgatójától származó információ szerint, szervezetük a Bonduelle-től kapták a felajánlásokat, amelyet a hónapban kétszer osztanak szét az önkormányzatok vagy éppen a családvédelmi központok által a segélyezetteknek a megyében.

A csomagokat a megadott címekre még a héten kiszállítják.