A jó idő beköszöntével ismét csónakba ült Kiss Attila, a Komlói Bányász Horgász Egyesület halőre és versenyfelelőse, hogy kihelyezze a gondozásaikban lévő tavakba – az állomány megőrzése és fejlesztése érdekében – a házilag készített süllőfészkeket.

Az idei esztendőben a Pölöskei tó mellett a sikondai nagy tóba is kihelyeztek ívóhelyeket. Az ágas- bogas fészket a tavak mélyebb részébe, kidőlt fák közelébe telepítette a halőr. Összesen hat fészek került a víz mélyére, mindegyiket bójával megjelölve.

„Horgászaink előszeretettel horgásznak süllőre, így a telepítések mellett ügyelünk arra, hogy az állomány önerőből is szaporodni tudjon. Ezért fontosak, hogy segítsük a halakat a mesterséges fészkek elhelyezésével” – árulta el lapunknak Kiss Attila.

Az idei évben a sikondai nagyobbik tó állományát is erősíteni kívánja a horgászegyesület, így ott szintén kerültek fészkek a vízbe. Kiss Attila elmondta, hogy régen volt már süllőtelepítés a tóba, így méretes, idősebb példányok akadhatnak horogra. A telepítés után a versenyfelelős hozzátette, köszönet a sikondaiaknak, akik segítettek a tavat rendben és tisztán tartani.

Bugyi Sándor egyesületi vezető elképzeléseit is felvázolta, a tervek szerint április közepén a nagy tó csuka-állományát is bővíteni szeretnék egy telepítéssel.