A Komlói Rendőrkapitányság munkatársai márciusban összesen 17 esetben intézkedtek közúti közlekedési baleset helyszínén.

– Sajtóközlemény –

Személyi sérüléssel járó baleset mindössze három esetben  történt, amelyek során hárman könnyű sérüléseket szenvedtek, egy baleset pedig halálos kimenetelű volt. A személyi sérüléssel járó balesetek jellemzően a 6-os főúton történtek.

A tavalyi év hasonló időszakához képest a balesetek száma csökkenő tendenciát mutat. Az azonban megállapítható, hogy a legfőbb baleseti ok továbbra is a gyorshajtás, ezért felhívjuk a figyelmet a sebesség helyes megválasztására.

Elérkezett a gumiabroncsok cseréjének időszaka is, amelynek fontosságát kihangsúlyozzuk, hiszen a fékútban nagy szerepe van a jó minőségű abroncsoknak. Kérjük Önöket, hogy fordítsanak nagyobb figyelmet a gumiabroncsok állapotának ellenőrzésére.

A forgalomban való részvétel egyik szigorú feltétele a járművek műszaki alkalmassága, amely nem összekeverendő a forgalmi engedély műszaki érvényességével. Vagyis a jármű üzembentartójának felelőssége, hogy a közúti forgalomban résztvevő jármű megfeleljen az előírt műszaki feltételeknek.

Számítunk a segítségükre, számítunk Önökre!

„… hogy mindenki hazaérjen!”