Közel húsz horgász szakkörös várja Komlón, hogy a gyakorlatban is bevethesse a tanteremben elsajátított ismereteit. 

Az országos kezdeményezéssel egy időben, novemberben indult a Komlói Bányász Horgász Egyesület és a Gagarin iskola együttműködésével horgász szakkör. Azóta néhány tantermi foglalkozásra és a sikondai tó mellett gyakorlati képzésre is sor került, ám a koronavírus-járvány miatt ezekben a hetekben a horgászpalánták is a digitális eszközök mögé kényszerültek.

Az eredeti ütemezés szerint tavasszal a jelentkezők már horgászvizsgát tehettek volna, de a kijárási korlátozások keresztülhúzták a szervezők elképzeléseit. Jelenleg a diákok otthoni környezetben tanulmányozhatják a MOHOSZ által biztosított munkafüzetet. 

A Magyar Országos Horgász Szövetség kezdeményezésére kiírt „Iskolai sporthorgász szakkörök” program jóvoltából az országban szinte megszámlálhatatlan helyen alakultak horgász szakkörök.

A működéshez szükséges szakmai anyagokat és eszközöket a MOHOSZ- pályázat, a helyet pedig az iskola fenntartója biztosítja. A foglalkozásokon a vizek élővilága, halismeret és a horgászeszközök használata a legnépszerűbb téma a gyerekek között, de szóba kerülnek tilalmi idők, korlátozások és a horgászrenddel kapcsolatos tudnivalók is.

A szakkör célja, hogy a résztvevő gyerekek megismerjék természetes vizeinek élővilágát és megismerkedjenek a sporthorgászat alapjaival, valamint a víz, hal, környezet témakörében minél több hasznos tudást szerezzenek. Az egyik legfontosabb cél, hogy a gyerekek több időt töltsenek természetes közegben.