Hosszabb ideje küzdött betegséggel Steller József, a DÖKE Komló kaposvári illetőségű szektorlabda játékosa, mégis váratlanul érte csapatunkat a múlt vasárnapi hír, miszerint életének 68. évében elhunyt.

Steller József és a DÖKE Komló kapcsolata 20 éves múltra tekint vissza, kaposvári társaival – Kelemen Zoltánnal és Bíró Ferenccel – ekkor döntöttek úgy, hogy szívesen csatlakoznának a komlói gombozókhoz és versenyeznének a klubunk színeiben. Komlón szívesen fogadtuk őket, és velük vált lehetővé, hogy folyamatosan legyen II. csapata klubunknak.

Műhelyében minden hétvégén pattogott a gombfoci labda a kaposvári társakkal, de gyakori volt, hogy 10-12-fős kupákat rendezett, melyek felejthetetlen élményekkel ajándékozta meg azokat, akiket meghívott Józsi eme hagyományossá váló versenyekre. Szakmája révén gyorsan komoly hírnévre tett szert a gombfoci berkekben ugyanis esztergályosmesterként tökélyre fejlesztette a versenygombok gyártását, megannyi bajnok és kupagyőztes játékos csapatát ő készítette, kivételes műgonddal. Józsi a kaposvári gombfociélet motorja volt, népszerűsítette a játékot.

Legjobb eredménye csapatban a 2017. évi NB II-ben szerzett bronzérem volt, mely megszerzéséhez fontos pontokkal járult hozzá. Számos egyéni osztályos versenyen ért el dobogós helyezéseket és győzelmeket. Humorával és kifogyhatatlan történeteivel, barátságos, vidám emberként, színes, felejthetetlen egyénisége volt ennek a sportágnak. Gombfoci berkekben nagyon sokan nem fogják feledni Steller Józsit, hiszen elég, ha ránéznek csapatukra és eszükbe fog jutni a Mester…

E sorok írójának nagyon fognak hiányozni a közös utak a versenyekre, ahol megannyi egyéni módon előadott története a kaposvári futballpályákról és csapatokról, melyekben gyerekkori társával, örök barátjával, Kelemen Zolival játszott együtt.     

A család és a hozzátartozók gyászában osztoznak Józsi komlói és kaposvári csapattársai, amikor újraindul a bajnokság, fekete karszalaggal fogunk az asztalok mellé állni.

                                                                       Gyozsán Zoltán