A vírus terjedésének lassítása érdekében kijárási korlátozásokat vezetett be a kormány. A rendelet horgászokra vonatkozó részéről kért állásfoglalást a Komlói Bányász Horgász Egyesület is a Magyar Országos Horgász Szövetségtől (MOHOSZ).

A MOHOSZ körlevelében kitért azokra az előírásokra, amelyek a horgászokat is érintik. Ezek március 28-tól április 11-ig, illetve annak visszavonásáig vannak érvényben:

A horgászoknak be kell tartani a távolságtartási szabályokat a nem ugyanabban a háztartásban élőktől. Ez a minimum 1,5 méteres táv a horgászhelyek tekintetében 5 méteresre növekszik.

A szövetség ajánlása, hogy a 65 év feletti horgászok szüneteltessék a horgászatot, ugyanakkor helyi- vagy magántulajdonban lévő tavon a horgászati tevékenység gyakorolható.

A MOHOSZ ugyanakkor felhívja a horgászok figyelmét, ha mégis horgászni kívánnak, akkor tömegközlekedést ne használjanak, az autóban csak ugyan abban a háztartásban élők utazzanak, a fent említett távolságot tartsák meg sporttársaiktól, illetve kerüljék a hagyományos és megszokott érintéssel járó köszönési formákat.

Az egyesületre vonatkozó rendeletrész értelemszerűen megtiltja a versenyek és rendezvények szervezését. Az okmányok, engedélyek és jegyek kiváltása közben a már ismert járványügyi előírásokat be kell tartani. A szövetség továbbra is biztosítja az online vásárlási lehetőséget is.

A rendelet betartását a halőr felügyeli, szabályszegés esetén megteszi a feljelentés a hatóságok felé és beszüntetheti a horgásztevékenységet.

A teljes hirdetmény a Komlói Bányász Horgász Egyesület Facebook-oldalán olvasható.