Elmarad az áprilisra tervezett lomtalanítás a városban. Közleményben tájékoztatta a lakosságot a Dél-Kom Nonprofit Kft., hogy átütemezi az időszakosan felgyülemlett, a háztartásokban feleslegessé vált, a rendszeresített hulladékgyűjtő edényben méretük miatt el nem helyezhető, kiselejtezett lom hulladék elszállítását.

A Dél-Kom Nonprofit Kft. – teljes működési területén, így Komlón is – a lomtalanítási tevékenység szüneteltetését, átütemezését jelentette be.

 A cég – áll a közleményben – fontosnak tartja a koronavírus okozta megbetegedés elleni védekezést, ezért a járványhelyzetből eredő feladatellátási kockázat mérséklése, illetve a közegészségügyi szempontból nagyobb kockázatot jelentő kommunális hulladékszállítás ellátás-biztonságának fenntartása érdekében, a hulladékkezelési közszolgáltatás egyes elemeinek korlátozására, illetve időleges leállítására kényszerül.”

Több településen már leállt a hulladékudvar szolgáltatása is. Egyelőre a Komlói Városgazdálkodási Zrt. honlapján nem jelezték ezt.