A járványügyi helyzetre tekintettel bezár óvodáink nagyobb része. Városi szinten négy intézmény fogadja még a gyerekeket. A bölcsőde továbbra is nyitva tart.

A Komlói Operatív Munkacsoport közleménye szerint a Komló Városi Óvoda Templom téri telephelye, a Mecsekjánosi Tagóvoda, a Gesztenyési Tagóvoda, a Szilvási Tagóvoda és a Hunyadi Utcai Tagóvoda március 25-től határozatlan ideig zárva tart.

A Komló Városi Óvoda, a Körtvélyesi Tagóvoda és a Kökönyösi Tagóvoda továbbra is nyitva tart. Ezen intézmények igény esetén biztosítják az átmenetileg bezárt óvodák óvodásainak ellátását.

Természetesen továbbra is biztosítják az étkezést a bezáró intézményekbe járó gyermekeknek. Az átvétel viszont nem az intézményben történik. A Mecsekjánosi Tagóvoda és a Gesztenyési Tagóvoda gyermekei részére az önkormányzat március 25-től házhoz szállítja az ételt.

A többi óvodába járó ovisok szülei saját óvodájukban vehetik át az ételt.  

A Pécsi Egyházmegye fenntartásában működő Komlói Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskola és Óvoda Szent Bernadett Tagóvodájában ügyeleti rendszer működtetésével biztosítja a napközbeni felügyeletet.

A Szilvási Bölcsőde működésében nincs változás, az továbbra is a megszokott rend szerint nyitva tart.