Heves havazással, hófúvással érkezett meg a hideg. A tavaszba „visszalopakodó” tél újabb nehézséget jelent a járványveszély miatt amúgy is válságos időszakban.

Szeitz Gábor, a Komlói Városgazdálkodási Nonprofit Zrt. üzemvezetője érdeklődésünkre elmondta, hogy folyamatos ügyeletet tartanak éjjel és nappal. Egyelőre kisebb erővel tudnak részt venni a munkálatokban, de szerencsére az éjszakai enyhébb forgalom miatt folyamatos lehet a mentesítés. Nappal már valamennyi gépjárművel az utakra vonulhatnak.

Az üzemvezető optimista, úgy véli, hogy nincs túl alacsony hőmérséklet, így remélhetőleg nem okoz nagy gondot a hó. Ráadásul az előrejelzések a hétvégére már közel 20 fokot mutatnak.

A helyzetet nehezíti, hogy a bevethető állomány most kisebb a koronavírus-veszély miatt, ugyanis van olyan gépkocsivezető, akit az életkora miatt szabadságra kellett küldeni.  

Szeitz Gábor reményét fejezte ki, hogy a Városgazdálkodás állományában továbbra is tünetmentes marad mindenki, hiszen valamennyi munkaerőre szükségük van, mivel a hulladékszállítás sem állhat meg ebben a nehéz időszakban.