Fegyelmezetten, az előírásokat betartva zajlik az ebédek kiosztása a komlói oktatási intézményekben.  

A komlói Gazdasági Ellátó Szervezet (GESZ) a rendkívüli helyzetben is biztosítja az étkezés lehetőségét. A veszélyhelyzet miatt az oktatási intézményekben azonban nem fogyasztható el az étel.

A diákok és szüleik gyorsan igazodtak az új rendszerhez. Mivel városi szinten közel 800-an lemondták az étkezést a rendkívüli helyzetben, az első héten sehol nem alakult ki csoportosulás az ételek kiosztásánál. Az étkezők betartva a biztonságosnak mondott távolságot, nyugodtan várakoznak az ebédre.

A protokoll szerint egyszerre csak egy személy mehet be az iskolai átvevőhelyekhez. Az ételt az intézmény által térítésmentesen biztosított, lezárt, steril dobozban vehetik át munkanapokon 12:30-14:00 óra közötti időpontban az étkezők.

A szolgáltatást végző MEVID a konyhákra kiosztott szórólapokon hívja fel a figyelmet a higiéniai szabályokra; az ételek fogyaszthatósági idejére, tárolására.

A márciustól elindult Menza Pure program – a véletlen hozta így – jól szolgálja a rendkívüli helyzetben a szolgáltatást igénybe vevőket, hiszen a szülők online is megtervezhetik az előttük álló heteket, rendelhetnek és lemondhatnak étkezéseket.

Új viszont, hogy a veszélyhelyzet ideje alatt az iskolákban a koronavírus veszélyességére tekintettel, határozatlan ideig az iskolatitkárok nem szedhetik be készpénzben az étkezési térítési díjat. Ez csak átutalással vagy bankkártyával lehetséges.