Arcképes igazolvánnyal kell igazolni magukat, akik az önkormányzat intézményeinek megbízásából segítenek az időseknek. Fotó: Így néz ki a hivatalos igazolvány (a valóságban színesben), amihez személyigazolvány is szükséges

A Komló Térségi Integrált Szociális Szolgáltató Központ, a Komló Térségi Családsegítő- és Gyermekjóléti Szolgálat és Komló Város Önkormányzat Városgondnokság munkatársai sorszámozott, aláírt arcképes igazolvány és személyi igazolvány egyidejű bemutatásával keresik fel a segítséget kérő időseket a városban.  

Az önkormányzat kéri a lakosságot, hogy az esetleges visszaélések elkerülése érdekében minden esetben győződjenek meg arról, hogy jogosult segítő személyek keresték fel otthonaikat. Kérjék a fenti dokumentumokat a segíteni szándékozóktól.

               *     *     *

A komlói háztartások nagy részébe eljutott a Komlói Operatív Munkacsoport hirdetménye, mely a Komló Térségi Integrált Szociális Szolgáltató Központ működését is érinti. Ebben leírták, hogy a szervezet dolgozói a 70 év feletti személyek részére – elsődlegesen az ellátott személyes saját költségeire – nyújtanak segítséget a bevásárlásban, a szükséges gyógyszerek beszerzésében, valamint a halaszthatatlan ügyek intézésében.


A komlói munkacsoportjuk 15 főből áll, akik közel 130, intézményükkel kötött megállapodással rendelkező idős gondozásán felül végzik a hirdetményben említett 70 év felettiek ellátását. Emiatt és a szűkös erőforrásokra való tekintettel kérik, hogy az ellátás biztosítását csak olyan személyek vegyék igénybe, akik részére semmilyen módon nem áll rendelkezésre egyéb – hozzátartozó, szomszéd – segítség.

A Komló Térségi Integrált Szociális Szolgáltató Központ munkanapokon 7:00-15:00 óra között: a +36/72/488-579-es és a +36/72/581-308-as telefonon áll az érintettek rendelkezésére.