A komlói kézilabdázás és a tekesport családjának jeles képviselője vehetett át elismerést a város képviselő-testületétől. Fotó: Erdős József a koronavírus-veszély miatt az erkélyéről mutatja meg az elismerését a sajtónak

Polics József polgármester és Kispál László alpolgármester nyújtotta át a város sportjáért végzett felbecsülhetetlen értékű tevékenysége elismeréséül névnapján Erdős Józsefnek vagy, ahogy a sportolók között leginkább ismerték, Donkinak a kitüntetést.

Erdős József kézilabdázóként és tekézőként is letette névjegyét Komló sportjának virtuális asztalára. Egyike azon keveseknek, akik aktív sportolói pályafutásuk után is a Bányász kötelékében maradtak.

Donki tagja lehetett annak a legendás komlói kézilabdacsapatnak, amely 1969-ben Japán ellen is pályára lépett. Vele együtt harcolta ki az NBI/B-be jutást a Bányász. Az első osztályban is játszhatott volna, ha 1971-ben a szövetség zöld asztalnál nem semmisíti meg a pályán elért, feljutást érő eredményünket. Az Ő nevéhez fűződik szakosztályvezetőként a megszűnt tekeszakosztály 1987-es újjáélesztése úgy, hogy mellette a KBSK gondnokaként is szolgálta szeretett klubját.

Komló Város Képviselő-testülete Erdős Józsefnek

„A komlói kézilabda élő legendájának, akivel sikerült feljutnia az NBI/B-be. A kézilabda végleges befejezése után kiemelkedő szerepe volt a komlói tekeszakosztály újjáélesztésében, melynek évekig volt vezetője és játékosa is. A KBSK létesítményvezetője, gondnoka volt, hosszú időn át a focicsapat tudósítója. A komlói sport területén végzett példaértékű munkássága elismeréséül”

KOMLÓ VÁROS SPORTJÁÉRT kitüntetést adományozza.