A komlói Gazdasági Ellátó Szervezet (GESZ) továbbra is biztosítja a komlói oktatási intézményekben az étkezéseket, azonban a veszélyhelyzet miatt helyben nem fogyasztható el az étel.

Az étkeztetés oly módon kerül biztosításra, hogy az érintett az ételt az intézmény által térítésmentesen biztosított, lezárt, steril dobozban, a látogatott intézmény konyhájában veheti át munkanapokon 12:30-14:00 óra közötti időpontban.

Egyszeri étkezők esetében az adott napi ebéd, háromszori étkezésre jogosultak esetében az adott napi ebéd és uzsonna, valamint a másnapi tízórai kerül átadásra.

Ezzel kapcsolatban felmerült az a probléma, hogy a sorban álló szülők is egy nagyobb csoportot alkothatnak az intézmény előtt, azonban megtudtuk, egyelőre 800 fő mondta le a menzai étkezést, így tömegre nem kell számítani.

Kiss Béláné, a GESZ vezetője elmondta, az előttünk álló napokban kialakul az új rendszer. A diákoknak az új oktatási rendbe is be kell szokniuk, az étkezés vonatkozásában is ki fog alakulni az ideiglenes rutin. Hozzátette, hála az új Menza Pure programnak, a szülők online is megtervezhetik az előttünk álló heteket, rendelhetnek és lemondhatnak étkezéseket, igazodva a saját napi rutinjukhoz – foglalta össze a szervezet vezetője. További információk a https://www.komlogesz.hu/ weboldalon.