A 172 évvel ezelőtti forradalmi eseményekre és az azt követő szabadságharcra emlékeztek Komlón, a Petőfi szobornál megtartott koszorúzáson.

Mint korábban beszámoltunk róla, a Komlói Színházba tervezett ünnepi műsor a koronavírus-járvánnyal együtt járó veszélyhelyzet miatt elmaradt. Ugyanígy nem tartották meg a 48-as eseményekre emlékező ünnepi beszédeket sem.

Városi szintű megemlékezés egyedül a Petőfi szobornál zajlott. Politikai szervezetek és a közéletünk szereplői helyeztek el koszorúkat a 48-as téren álló emlékmű talapzatánál.

A főhajtást követően Korbuly István, a Közösségek Háza munkatársa Márai Sándor soraival zárta az ünnepséget: „Szeretni és szolgálni kell a népet, amelyhez nyelv, emlék, jó és rossz sors, s a nyelvnél és fajtánál is erősebb kötőanyag, a közös nemzeti sors kötöz: ez a dolgunk Európában!”

Az ünnepségen koszorút helyezett el: Komló Város Önkormányzata nevében Polics József polgármester, Kispál László alpolgármester, Dr. Barbarics Ildikó, a Jogi, Ügyrendi és Közbeszerzési Bizottság elnöke; Dr.Hoppál Péter, Komló országgyűlési képviselője; Bareithné Benke Nikolett és Sztankai Edit, a Fidelitas Komlói Szervezete, Folkner Károly és Polics József a Fidesz nevében. A Járadékos Bányászok nevében Firkó János és Horváth Attila hajtott fejet, a Kereszténydemokrata Néppárt Komlói Szervezetét Schalpha Anett és Fazekas Dávid képviselte az ünnepségen. A Komló Összeköt Egyesület nevében Dr. Barbarics Ildikó, Dr.Pál Gabriella, Ferenczy Tamás és Jurinovics Miklós; a Magyar Szocialista Párt nevében Gerencsér Ágnes és Radics Kálmán helyezett el koszorút a szobor talapzatánál. A Tisztelet Komló Egyesület nevében Jégl Zoltán, Páva Zoltán és Kispál László koszorúzott.