Megoldódott az alpolgármester-kérdés Komlón. Polics József polgármester a Komló Összeköt Egyesület képviselőjét, Kispál Lászlót kérte fel a tisztség betöltésére.

A kormány országosan veszélyhelyzetet hirdetett, melynek értelmében több rendelet és a katasztrófavédelmi törvény ide vonatkozó paragrafusai is életbe léptek. Ennek értelmében – a rendkívüli helyzetre való tekintettel – Polics József polgármester gyakorolja egy személyben a képviselő-testület jogköreit.

A városvezető pénteken Kispál Lászlót, a Komló Összeköt Egyesület képviselőjét kérte fel az alpolgármesteri tisztség betöltésére, aki elfogadta a kinevezést.

Mint arról korábbi cikkünkben írtunk, a költségvetést – bár néhány kérdésben nem volt egyetértés a testület két oldala között – elfogadták.  Polics József polgármester a szűkös határidő miatt nem kívánta húzni tovább az időt, hiszen abban az esetben több százmillió forintos állami támogatástól esne el a város. A költségvetés módosításai a képviselők tiszteletdíjaira, illetve a városi médiaszereplők pályáztatására irányultak.