Az országos veszélyhelyzet kihirdetése miatt üres lelátó előtt rendezik meg szombaton a Sport36-Komló – Mezőkövesd NBI-es kézilabda-mérkőzést.

Üresen maradnak a padsorok Komlón, a Mezőkövesd vendégjátékán. A koronavírus okozta megbetegedés megelőzéseként zárt kapus találkozóval folytatódik az idei kézilabda-bajnokság.

Nem örülnek ennek sem a szurkolók, sem a Sport36-Komló játékosai, akik minden meccsen maguk mögött érezhették a publikum támogatását. Fontos lenne a buzdítás, hiszen a szezon talán legfájóbb vereségét szenvedtük el ősszel Mezőkövesden, tehát van miért visszavágni a Buday-csapatnak.

A vendégek nincsenek könnyű helyzetben, mindössze négy ponttal előzik meg a már kieső helyen álló Budakalászt. Mondhatni döntetlen-specialistának számítanak, messze a legtöbbször játszottak olyan mérkőzést, amikor megosztoztak a pontokon a csapatok.

Légiósaink nem szerepeltek legutóbb Csurgón, a Magyar Kupa-mérkőzésen. Pihenhettek a bajnokira, de vélhetően így is lesz hiányzója csapatunknak, mivel Katzirz Dávid kék lapos kizárását még nem tárgyalta a fegyelmi bizottság.

Számunkra csak a győzelem elfogadható, kérdés az, melyik csapat alkalmazkodik jobban a zárt kapus körülményekhez.

K&H Kézilabda Liga 19. forduló, március 14. 18 óra, zárt kapuk előtt:

Sport36-Komló (8.) – Mezőkövesdi KC (12.)

Városi Sportközpont V: Bócz, Wiedemann

Szó van a Sport36-Komló – Mezőkövesdi KC mérkőzés online-közvetítéséről, erről később derülnek ki részletek.