A legutóbbi rendkívüli ülésen tárgyalták a város idei költségvetését. Hosszú egyeztetési időszakot követően vitték a testület elé az anyagot, amelyről dr.Barbarics Ildikó, a Komló Összeköt Egyesület frakcióvezető osztott meg lapunkkal néhány gondolatot.

Barbarics Ildikó elöljáróban elmondta, hogy a számok tekintetében hasonló tételekkel dolgozott a testület, mint az előző esztendőben. A 2019-ig tartó hitelmentes időszak után, 2019-től a „kampányberuházások” kapcsán a hitelfelvétel is meglódult. Rámutatott arra, hogy a sok beruházás előny a város számára, de mellette pénzügyi terhet is jelent. Ezért kellett megfontoltan áttekinteni a helyzetet, és az előttünk álló feladatok miatt a nadrágszíjat is meghúzni a költségvetés terén.

Fontos cél, hogy a város cégeiben végzett munkák átgondolásával – a párhuzamosságok megszüntetésével – hatékonyabb működést próbáljunk elérni. Át kell tekinteni a beruházásokat, hiszen a nagyobbak nagyobb hitelfelvétellel járnak, ami egy átgondoltabb költségvetés tervezését várta tőlünk – szögezte le.

 A frakcióvezető hangsúlyozta, hogy lényeges szempont volt a költségvetés összeállításánál, hogy biztosítsák az intézmények működését. Egyes fejlesztések átmeneti leállításával kapcsolatban megjegyezte: figyelembe vették, hogy ezek az intézmény működését ne befolyásolják negatívan.

Egy-két beruházást szintén elhalasztanak, ilyen például a körtvélyesi rekortán- és gördeszka pálya, ami bá tudják, nagyon fontos a városrésznek – hiszen ott sok a fiatal, akik kihasználnák a pályát, azonban – mivel ezekhez a pályázatokhoz is önrész kell, amely tétel a költségvetésben fontos szerepet játszik – a halasztás mellett döntött a frakció.

Barbarics Ildikó a képviselői munkával kapcsolatban kifejtette, hogy nyilvánvaló cél a város lakosságának komfortérzetét növelni, emiatt kéri a frakcióvezető a lakosokat, hogy ha a lakóterületükkel kapcsolatos munkálatok, feladatok merülnének fel, akkor keressék a területi képviselőket. Hozzátette: nem biztos, hogy rögtön megoldást fognak találni. A napi feladatokat igyekeznek megoldani, de ami hosszabb távú, és nagyobb költségeket érint, ott még szorosabb együttműködés szükséges a felek között.