A koronavírussal kapcsolatos okok miatt nem tartják meg a Komlói Színházba tervezett ünnepi műsort március 15-én. A program szerint „Arra születtünk…” címmel a Szilvási iskola diákjai emlékeztek volna a 1848-1849-es eseményekre.

A legutolsó információk szerint csak a Petőfi szobornál tartják meg a koszorúzási ünnepséget.

A 48-as téren, a Petőfi Sándor szobránál 10:45-től Polics József polgármester és Lerchné dr. Egri Zsuzsa mond ünnepi gondolatokat. Ezt követően helyezhetik el koszorúikat a komlói szervezetek.

További információk:

Nem csak a városi, hanem az iskolai ünnepségeket is érintheti a járványveszély elleni fellépés. A koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs azt javasolta, hogy tekintsenek el a nemzeti ünnepre tervezett rendezvények megtartásától az iskolák is. Az intézményekben megelőző jelleggel bizonyos intézkedéseket vezetnek be. Pl. a már említett március 15-i rendezvényeket osztálykeretben tartják meg.

Elmaradnak az Erasmus és Határtalanul programokkal kapcsolatos külföldi utazások is.

Emellett természetesen külön figyelmet szentelnek az intézményekben a higiénés folyamatokra, a gyakori kézmosásra való felhívásra, a kilincsek, a többek által érintett felületek rendszeres fertőtlenítésére.

Látogatási tilalmat rendelt el az országos tisztifőorvos, Müller Cecília Magyarország valamennyi fekvőbeteg-ellátó és bentlakásos szociális szolgáltatást nyújtó intézményében az új koronavírus miatt. Érinti ez a komlói kórházat is. A tilalom március 8-tól visszavonásig érvényes.