Az 1986-ban tragikus körülmények között elhunyt tanár, logopédus Montágh Imre tiszteletére rendeztek már sokadik alkalommal szépkiejtési versenyt a Gagarin iskolában.

Az immáron közel két és fél évtizedes múltra visszatekintő rendezvény mára valójában elveszítette verseny jellegét. Így idén sem a helyezésekről szólt. A résztvevők a zsűrinek és a többi korosztálynak inkább azt próbálták bizonyítani, hogy a mai alsósok között is vannak szépen beszélő, jól artikuláló, megfelelően hangsúlyozó gyerekek városunkban.

A hagyományoknak megfelelően a Gagarin iskola színjátszó csoportja vezette fel a programot. A kőleves történetének megismerése után a közel húsz harmadikos és negyedikes diák két csoportban mutatta be választott szépirodalmi szövegét. A második fordulóban a résztvevők egy gyermekhíradó műsorvezetőjének bőrébe bújva, nehéz szakmai kifejezésekkel tarkított időjárás-jelentést olvastak fel.

A zsűri a szép beszéd mellett arra is kíváncsi volt, hogy miként találják fel a gyermekek magukat a számukra szokatlan helyzetben is.

Idén is több kategóriában díjazták a versenyzőket. Így többek között a legjobban artikuláló, a legpontosabban olvasó, a legélvezetesebben előadó, a legjobban hangsúlyozó tanulók mellett a legjobb gyermekhíradós is oklevelet vehetett át.