„Bányász derbivel” folytatódik a kézilabda-bajnokság. Kilvinger Bálint együttese a Tatabánya otthonában lép pályára a 18. fordulóban.

Két vasat tart tűzben a házigazda, és nincs is könnyű helyzetben. Amellett, hogy az EHF Kupa csoportkörében vív öldöklő küzdelmet a továbbjutásért Vladan Matic együttese, a hazai bajnokságban is megszaporodtak az ellenfelek a bronzéremért zajló csatában. Legutóbbi hazai meccsén éppen egyik riválisuktól, a Fraditól kapott ki otthon, ami jó példa lehet számunkra is a pénteki összecsapás előtt.

Igaz, nekünk sem kell sokat visszalapoznunk a kézitörténelemben, ha szép emlékeket szeretnénk találni a Siposékkal szemben. Három éve megleptük a tatabányaiakat. Nyolc másodperccel a dudaszó előtt Markovic lőtt gólt a szélről, amivel elhoztuk az egyik pontot a bányavárosból.

A Vác elleni győzelem után nyugodt hangulatban készül csapatunk a tatabányai kirándulásra. Szorosan tapadunk az előttünk állókra, tisztes távolságot tartunk a mögöttünk álló Dabastól. A kettős terhelés miatt vélhetően fáradtabb hazaiak ellen reményeink szerint lehet keresnivalónk a pénteki „bányásztalálkozón”.

K&H Kézilabda Liga 18. forduló, 2020.03.06. 18 óra:

Grundfos Tatabánya – Sport36-Komló

Tatabánya, Földi Imre Sportcsarnok v: Paska, Vastag

Ősszel 24-20-es tatabányai győzelem született Komlón, de a szünetben még Jerkovicék vezettek.