A komlói rendőrök februárban 22 esetben intézkedtek közúti közlekedési baleset helyszínén. Személyi sérüléssel járó baleset három  történt, és ezekben összesen hárman sérültek meg, mindannyian könnyebben.

A tavalyi év hasonló időszakához képest idén februárban egyetlen személy sem sérült meg súlyosan a Komlói Rendőrkapitányság útjain. Nagy örömünkre szolgálna, ha ez a tendencia a jövőben is így folytatódna, de ehhez Önökre is szükség van!  

A balesetek helyszíni megoszlása az elmúlt hónapban változó képet mutat, azonban a legtöbb közlekedési baleset továbbra is a legforgalmasabb útszakaszainkon – így a 6-os és 66-os főúton, a Zobákpuszta és Magyarszék, valamint a Komló és Mánfa közötti útszakaszon – történt.

Jellemző baleseti ok az útkanyarulatokban történő pályaelhagyás. Ezek a balesetek elkerülhetők lennének a sebesség helyes megválasztásával, és a megfelelő állapotú gumiabroncsok használatával. Gyakorlati tapasztalatunk, hogy a kisodródások szinte mindegyikében – ugyan különböző mértékben, de – szerepet játszanak a rossz minőségű, öreg, és kopott gumiabroncsok.

Kérjük, fordítsanak nagyobb figyelmet a gumiabroncsaik állapotára, és szükség szerinti cseréjére! Lehetőség szerint ne használjanak hét évnél öregebb abroncsokat, mert azok már nem biztosítják azt a tapadási tényezőt, amely szükséges.

A téli időszak lassan véget ér, és már kevésbé kell fagyokkal számolni, de legyenek elővigyázatosak, mert az árnyékosabb, fagyzúgosabb helyeken még érheti meglepetés a járművezetőket!

Közlekedjen úgy,

„… hogy mindenki hazaérjen!”