A Komlói Bányász Horgász Egyesület az elmúlt években a komlói középiskolákkal együttműködési megállapodást kötött, arra vonatkozóan, hogy iskolai közösségi szolgálat teljesítésére fogad diákokat. Az általuk elvégzett munka során a KBHE gondozásaiban levő tavak tovább szépülhettek.

A Nagy László Gimnázium és a szakközépiskola részéről jöttek iskolai közösségi szolgálatot teljesíteni diákok a múlt hónapban. Összesen 9 diák – 5 fiú a gimnáziumból, 4 lány a szakközépiskolából – végzett munkát a Mecsekpölöskei tó partján. A diákok a tópartot, a horgászhelyeket tisztították meg a letört ágaktól.

A közelmúltban a kis tó, a színpad és a sziget rendbetételénél segítettek még a diákok Sikondán. Előtte való nap a szél rengeteg ágat letört, ezek eltakarítását vállalták magukra a tanulók.

„Munkájuknak köszönhetően a sikondai kis tó partja rendezett és tiszta lett. Az egyesület örül a diákok munkájának, sokat segítenek. Ha az időjárás engedi, Mecsekpölöskén folytatjuk a munkát; jelezték a diákok, hogy szívesen segítenek” – tudtuk meg az egyesülettől.