Nyolcadik alkalommal rendezték Mohácson a Busó Kupát. A komlói hélixesek 14 úszóval vettek részt a versenyen. Beszámoló Mohácsról.

Elsőként a legfiatalabbak léptek rajtkőre a Duna-parti városban rendezett viadalon. A 2010-2013-as Kis-Gadó Olivér és Kovács Botond életük első úszóversenyén indultak, szép sikerrel. A Krkos Zoltán által oktatott Olivér 33m háton 3. helyezést ért el, míg Molnár Alexandra versenyzője, Botond 33m mellen 1. helyen végzett.

Latyák Bence és Veres Márk minden számban megjavította egyéni legjobbját. Márk januártól csatlakozott a csoporthoz. Mohácson, 33m háton a 6. helyen csapott célba. Bence 5. helyen zárt 33m gyorson, 33m háton éppen lecsúszva a dobogóról, 4. lett. 

Lőrincz Dominik 33m gyorson 6., Kulcsár Gréta 33m gyorson és háton is a 6. helyen ért be a célba. Tamás Alíz – aki hosszú kihagyás után vállalta a versenyzést – éppen lecsúszott az okleveles helyről. Gyenes Levente szépen helyt állt az erős mezőnyben.

A verseny második részében Fehér Tibor, Kulcsár Vanda, Nagy Jáde, Szinger Dominik, Dolmány András és Latyák Levente állt rajthoz. A csapat legsikeresebb versenyzőjének Dolmány András bizonyult, aki minden egyéni számában 66m háton, mellen, pillangón és gyorson, valamint a 133métere vegyesen is a 3. helyen csapott célba, sőt a családi váltót is sikeresen teljesítették testvérével, Friesz Gáborral. Gábor hatalmas hajrával a harmadik helyre hozta fel a testvérváltót.

Kiemelkedő teljesítményt nyújtott Fehér Tibor is, aki a hosszú távokra való felkészülés mellett elindult egy nagyon erős mezőnyben, mi több, dobogós helyezést is begyűjtött. 66m gyorson 4., pillangón 5., mellen 3. és háton, a legerősebb futamban a 2. helyen nyúlt be. 133m vegyesen 4. helyezést ért el. Szinger Dominik 66m mellen 6. lett, gyorson éppen lecsúszott az oklevelet érő helyezésről, így 7. helyen ért célba. Latyák Levente minden egyéni idején javított és testvérével, Bencével a testvérváltóban is részt vettek.

A legeredményesebb lány versenyzőnknek ezen a napon Nagy Jáde bizonyult, aki minden számában a 4. helyen ért célba, több egyéni legjobbját is megjavítva. Kulcsár Vanda szintén nagyon jó időket úszott, és kiemelkedően jó idővel csapott célba 133m vegyesen.

Felkészítő edzők és oktatók: Molnár Alexandra, Krkos Zoltán és Szabó Barbara voltak.