Iskoláknak, kórházaknak és alapítványoknak adott át számítógépeket a HAUNI Hungaria. Az informatikai fejlesztéseknek köszönhetően a komlói Gagarin iskolába is jutott az informatikai eszközökből.

A HAUNI Hungariánál évtizedes hagyomány, hogy a számítástechnikai infrastruktúra fejlesztése során lecserélt darabokat a társaság eladományozza. Természetesen nem selejtes gépekről van szó, hanem olyan jó állapotú, működőképes eszközökről, amelyekre – többnyire valamilyen fejlesztés következtében – nincsen többé szüksége a cégnek.

„Olyan intézményeknek és szervezeteknek szerettük volna átadni ezeket az eszközöket, ahol a mindennapi működés során használni tudják azokat. Nemcsak munkavégzésre, hanem oktatási és kutatási célokra is alkalmasak, ezért első körben az iskolákat kerestük meg a felajánlással” – monda el Katona Gábor ügyvezető. Az összesen 331 számítógép nagyjából kétharmada 15 baranyai általános és középiskolába került. Ennek során a komlói Gagarin iskola is részesült az adományból.   

A felajánlást az iskola alapítványa kapta. Az adományt a Hauni Hungária Gépgyártó Kft. részéről Pávics János intézményi kapcsolattartó adta át Pécsett Kis-Marics Tamás igazgató-helyettesnek. (a felső képen)

Nem ez az első kapcsolat a komlói intézmény és a vállalat között. Nyáron egy haunis csapat az iskola beltéri helyiségeiben festett-renovált, mindezt a szabadidejükben. Legutóbb – szintén a HAUNI segítségével – üzeneteket tartalmazó kreatív matricák kerülhettek az intézmény lépcsőire.

Az ajándékozás szerves része a HAUNI társadalmi felelősségvállalási programjának. Ennek keretében a vállalat évente több millió forintot fordít közhasznú szervezetek támogatására, munkatársai pedig önkéntes munkával segítik a számukra is fontos célok megvalósulását.