A leendő költségvetés volt a témája a Komló Város Önkormányzat által szervezett közmeghallgatásnak.  Ennek keretein belül az érdeklődők bepillanthattak 2019-es esztendő „leltárába” is.

A városháza nagytermében Polics József polgármester moderálásában pillanthattak be a megjelentek a múlt év közérdekű adataiba. A prezentáció érintette a város népesség-összetételét, a tavalyi esztendőben befolyt adókat – amelyek átlépték az egymilliárdos határt -, a következő év költségvetés-tervezetét, illetve a múlt esztendő beruházásait.

A közmeghallgatás második felében a jelenlévők kérdéseket fogalmaztak a város hétköznapjaival kapcsolatban. Idén is többen mikrofon elé álltak, hogy igényeiket, észrevételeiket tolmácsolni tudják az önkormányzat felé. 

A kérdések között felmerült az Ölelkezés emlékművének lefestése, mások arról érdeklődtek, hogy a fejlesztési hullám mikor ér el bizonyos utcákat. Volt, aki az Ipari út korszerűbb és biztonságosabbá tételéről érdeklődött. Aktuális témaként vetődött fel az új piac szagelszívó rendszerének átgondolása, illetve a helyi ritmikus gimnasztika egyesület támogatása is.

A város 2019-es évéről szóló teljes prezentáció hamarosan megtekinthető a komlo.hu weboldalon.