Váratlan eredmények az NB I-es szektorlabda csapatbajnokság 1. fordulójában. Kiegyenlítődni látszik a mezőny. Fotó: Gyozsán Zoltán és Pákai György – Gyozsán Zoltán – szakosztályvezető beszámolója    

Budapesten, újra megfelelő körülmények között, de változó minőségű pályákon rendezték az idei NB I. 1. fordulóját. A DÖKE Komló erősített, Pákai Györgyöt, a vetélytárs Testvériség kiválóságát sikerült csapatunkhoz leigazolni. Kérdés, hogy mire lesz képes a Szendrey, Pákai, Fülöp, Trecskó, Major kvintett.

A kezdés jól sikerült, magabiztos győzelem a Szeged ellen, de meglepetésre a Váctól kikapott együttesünk. A folytatásban is Janus-arcú maradt csapatunk, nyertünk rangadókat – a címvédő Józsefváros (6-2) és az előttünk álló Kecskemét (8-0) kiütése biztató – azonban értékes pontok vesztek el a jól rajtoló Tesi II. ellen, továbbá a Vasit valamint a Tesi I.-et csak megszorítani sikerült (3-5 mindkét derbin).   

            Az NB I. élcsoportjának állása az 1. forduló után:

  1. Vasi GE                           21 pont
  2. Testvériség I                    19 pont
  3. Kecskemét                       17 pont
  4. DÖKE Komló                 16 pont
  5. Testvériség II                  14 pont

A kezdésnél csak picit ragadt be csapatunk, most még abszolút nem sok az 5 pont hátrány az idén is meghatározó erőket felvonultató Vasi GE ellenében. A változó minőségű pályák elsősorban a Komlóban jobbára technikás, építkező stílusú játékosok eredményes szereplését akadályozta leginkább. Több mérkőzésen is egyszerre szenvedett el formahanyatlást két-három éljátékosunk is. Látható volt, hogy ha mindenkinek kijön a lépés, akkor nem kérdés, hogy a győzelem sem marad el. 5 győzelem, 1 döntetlen, 3 vereség az első forduló mérlege, általános vélemény volt a csapaton belül, hogy ennél mindenki jobb csapateredményt várt, és egyénileg saját magától is. Sikeresebb folytatásban bízunk a szombathelyi, 2. fordulóban.