A Komlói Erdélyi Kör és a Rákóczi Szövetség Komlói Szervezetének közös rendezvénye

Második alkalommal tartotta közös jótékonysági bálját szombaton a Közösségek Házában a két szervezet. Mint elmondták, fontosnak tartják, hogy minden esztendőben csatlakozzanak a szövetség Beiskolázási Programjához. Ennek lényege, hogy a határon túli rászoruló családok pénzbeli támogatást kapnak, hogy magyar iskolába írathassák gyermeküket. A cél, hogy az elcsatolt területek magyarsága megtarthassa identitását, s ennek legfontosabb eszköze, ha ismeri, beszéli ősei nyelvét.

Csata István, az Erdélyi Kör- és Dr. Hoppa József, a Rákóczi Szövetség elnöke is megköszönte a vendégeknek, hogy elfogadták a meghívást, s belépőjegyük megvásárlásával támogatják e nemes ügyet. Dr. Hoppa József kiemelte, hogy ez különösen fontos ebben az esztendőben, hiszen pontosan 100 évvel ezelőtt fosztottak meg minket Trianonban attól a lehetőségtől, hogy egy hazában élhessünk.

Polics József, városunk polgármestere megnyitójában hangsúlyozta, hogy mindig örömmel látogat el e bálra, nem csupán azért, mert fontosnak tartja a segítséget, hanem azért is, mert a támogatás által szorosabbá válik a magyar- magyar kapcsolat, s nem utolsó sorban ezek az alkalmak segítik elő városon belül is a hasonló gondolkodású emberek barátságát.

A műsorban közreműködött a Him Singers Énekegyüttes, a Pöndöly Néptáncegyüttes, valamint Bárdos Sándor pécsváradi versmondó. A gazdag műsort az Erdélyi Kör meghívására érkezett Fodor Ottilia énekesnő zárta.

A jó hangulatról és a talp alá valóról Pomázi Attila gondoskodott, s így hajnalig tartott a tánc.