A térség polgármesterei, különböző társadalmi szervezetek vezetőinek részvételével kerekasztal-beszélgetéssel egybekötött sajtótájékoztatót tartott az Magyar Szocialista Párt Komlón. A téma az önkormányzatiság, a megye gazdasági helyzete és a közelgő országgyűlési választás stratégiája volt.

A komlói MSZP-irodában tartott sajtótájékoztatón dr. Barbarics Ildikó, a Komló Összeköt Egyesület frakcióvezetője, az esemény házigazdája arra mutatott rá, hogy ahhoz, hogy egy szélesebb körű ellenzéki összefogás létrejöhessen, hosszabb folyamatra van szükség. Hozzátette, a meghívott vendégekkel párbeszédet kezdünk a térség gazdasági szerepéről és az önkormányzatok helyzetéről.

Dr. Szakács László, az MSZP elnökhelyettese, megyei elnök, országgyűlési képviselő a stratégiaalkotást nevezte meg a legfőbb feladatnak a 2022-es választásra. A kormány felé intézett kritikában a rosszul kivitelezett központosítást – KLIK -, az egészségügyi helyzetet és az önkormányzatok finanszírozását emelte ki. Felhívta a figyelmet, hogy attól, hogy sikeres volt az ellenzék a megyében, még nem kezelheti mostohagyerekként a térséget a kormány a jövőben.

Hiller István, az MSZP választmány elnöke a sajtótájékoztatón megfogalmazta a szocialista párt következő időszakának ideológiáját. Véleménye szerint egy szociáldemokrata és egy zöld fúzióra van szükség a kormányváltáshoz. Egy piros és egy zöld együttműködésre. A kormányváltást nem célként, hanem eszközként aposztrofálta, hogy béke lehessen az országban. Mint megjegyezte, a FIDESZ- gyűlölet nem elég, az embereknek terveket és jövőképet kell biztosítani.

Dr. Barbarics Ildikó, a KÖT frakcióvezetője is az összefogást támogatja. Elmondta, hogy számos beruházás valósult meg településünk, fejlődik, de vannak mellette nehézségek is, mint például az emelkedő kivitelezői költségek. Szeretünk itt élni, fejlődjön a város, de a lakosság komfort érzete is ugyan annyira fontos – tette hozzá.