Maratoni, mintegy háromórás ülésen közel negyven napirendi pontot tárgyalt a képviselő-testület.

Az év első rendes ülésén a legtöbb hozzászólást generáló téma a város idei költségvetését érintő napirend volt. A hozzászólásokban Dr. Barbarics Ildikó, a KÖT frakcióvezetője megjegyezte, lesz még feladat jócskán az előttük álló két hétben, a költségvetés jelen állapotában még nem elfogadható.

Bareithné Benke Nikolett, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője az előző 7-8 év legrosszabb költségvetésének nevezte a mostanit, felesleges pénzkidobásról beszélt.

“Komló városa nem volt gazdag 2011-ben sem, és nem az 2020-ban sem, de mindenki nézzen végig a városon, a zárszámadásokon, és láthatja, hogy mindig végrehajtható költségvetést fogadtunk el” – mondta Polics József polgármester.

A testület határozatot hozott a különféle ösztöndíj-támogatásokról, így a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatról, az önkormányzati szakképzési ösztöndíjról, az egészségügyi és szociális ágazati szakképzési ösztöndíjról, valamint a nappali tagozaton tanulmányokat folytató orvostanhallgatók támogatásáról.

A testület Mayerhoff Attilát, a Komlói Fűtőerőmű Kft. igazgatóságának elnökét választotta 2024 végéig a Komlói Városgazdálkodási Nonprofit Zrt. cégvezetői posztjára.

A Templom tér 4. szám alatt működő óvoda is tagintézményként csatlakozik a Komlói Városi Óvoda szervezetéhez.

Megszavazta a testület a város 2020-as évi rendezvénynaptárát, amely már most közel 200 rendezvényt tartalmaz.