Szinte napra pontosan 5 év után ismét a komlói szakképző intézményhez került a Komlói Szakképzési Díj. Az idei gazdasági elismeréseket a Pécs Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara díjátadó estjén osztották ki.

2015-ben Széplábi András, most pedig Kovács Károly Balázs kapta a Pécs Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara komló városi elnökségének elismerő oklevelét.

Az elnökség indoklásában rámutattak: Kovács Károly Balázs a PSZC komlói szakgimnázium és szakközépiskola igazgatójaként elkötelezett a szakmunkás tanulók minőségi képzésében. Szakmai tevékenységének köszönhetően egyre több jó szakember kerül ki az iskolából. Évek óta kiváló kapcsolatot ápol a komlói térség vállalkozóival, segíti őket utánpótlásnevelés és humánerőforrás problémáik megoldásában.

Kovács Károly Balázs a díjról: Jól esik az elismerés, hiszen megerősít abban a hitben, hogy amit teszünk, annak van értelme és a jó irányba mutat. Ennek tükrében fogom folytatni a munkám.

A díjat Polics József polgármester, valamint Ferenczy Tamás, a kamara komlói szervezetének elnöke adta át február 14-én a kamara díjkiosztó gálaestjén. 

A Komlói Idegenforgalmi Díjat a komlói városi elnökség döntése alapján – Kisújbányához kötődő idegenforgalmi tevékenységéért – Derksen Györgyi és Borsi Lakatos László érdemelte ki. A Jánosi Engel Adolf Díjat pedig Kubik Zoltán, a mágocsi Makrom Kft. ügyvezető igazgatója vihette haza.