Hamarosan végleges alakját ölti magára a Petőfi tér és környezete. A minap a terület műszaki átadásának megkezdése okán találkoztak a szakemberek.

A folyamat lényege, hogy a műszaki ellenőr felhívja a kivitelezők figyelmét az elmaradásokra, illetve a javításokra szoruló részekre a beruházásban. Az ellenőrzés első fázisa a teret, a Móricz Zsigmond- és a Mikszáth Kálmán utca közötti területet és a szakiskola előtti részt foglalta magába. A műszaki ellenőrzés további szakaszaiban az utakat, járdákat, járófelületeket és a teniszklubot veszi górcső alá a szakember.

Teraszt is kialakítottak a szakemberek a Petőfi téren.

Az egykori nyilvános WC-k helyén kialakított öntözőrendszer is átesett az ellenőrzésen. A szürkevizet összegyűjtő tartály a hamarosan kialakításra kerülő zöldövezet vízigényét fogja kiszolgálni. Külön érdekesség, hogy a rendszert egy okostelefon alkalmazáson keresztül fogják irányítani a városgondokság munkatársai.

A Petőfi tér és környezetének rehabilitációja a legnagyobb közterületi rendezés a város modernkori történetében. Ennek a 600 millió forintos beruházásnak a során rekreációs területeket, kulturált gyalogos- és autós közlekedést alakítanak ki az érintett zónában. A parkolóhelyek száma is növekedett a területen.

A zebrák felfestését +7 fok felett tudja elvégezni a kivitelező

A projekt keretein belül továbbá játszótérrel, okospaddal, ivókúttal és egy teljesen felújított teniszklubbal fognak gazdagodni a városlakók.

A kamerarendszer is kiépítésre kerül, amely a hozzáadott értékeket figyeli az esetleges károkozások végett. A projekt befejezésének dátuma június 30.