Ahogy arról már korábban írtunk az önkormányzat Gazdasági Ellátó Szervezete digitalizálni kezdi március hónaptól a komlói menzákat.

A GESZ által szervezett menzákon új rendelésleadási, fizetési és beléptetési rendszert alakított ki más települések mintájára a szervezet. A Menza Pure Komló étkezési díj befizetési program következő hónaptól válik elérhetővé a szülők számára.

Az új rendszer lényege, hogy ezentúl egy regisztrációhoz kötött felületen – Menza Pure Komló  – rendelhetik meg, mondhatják le és fizethetik ki gyermekük számára a menzát a szülők. Az étkezések alkalmával a diákok egy plasztikkártyát érintenek a konyhákon elhelyezett kijelzőhöz, amely megmutatja jogosultak-e a szolgáltatásra.

A GESZ több alkalommal egyeztetett az iskolák képviselőivel. Kiss Béláné, az ellátó szervezet vezetője elmondta, bár több szülő jelezte, hogy maradnának a készpénzes fizetési lehetőségnél, azonban összességében mindenki örül az online felületeknek, amely könnyebbé teszi a gyerekek étkezésének a lebonyolítását és nyomon követését. További részleteket a GESZ honlapján.