Lázasan készülnek a csapatok a jubileumi Komlói Nemzetközi Kolbásztöltő Fesztiválra. Így tesznek – a testületi és a bizottsági munka mellett időt szakítva – a Komló Összeköt Egyesület képviselői is, akik ugyan gyakorlott kolbásztöltők, de együtt hivatalosan most először vesznek részt a gasztronómiai rendezvényen.

„Nem biztos, hogy mi nyerjük meg a versenyt, hiszen tudjuk, hogy profi csapatok a riválisaink” – latolgatta az esélyeket Ferenczy Tamás, a Komló Összeköt Egyesület elnöke.  Tréfásan hozzátette, hogy valószínűleg többen lesznek, mint heten a versenytársaik, de ez nem zavarja csapatukat, ígéri, nagyon jól fogják érezni magukat a rendezvényen.

„Örömmel mutatjuk meg magunkat a kolbásztöltő versenyen, ugyanakkor kívánjuk, hogy 2020-ban minden résztvevőnek minden héten jusson egy kolbász” – ezt már Kispál László képviselő fűzte hozzá, aki hosszú évek óta rendszeres résztvevője a fesztiválnak.

A zsűrinek vélhetően idén sem lesz könnyű dolga a legjobbak kiválasztásában, ebben kíván segíteni az egyesület. Dr.Barbarics Ildikó frakcióvezető bejelentette, a szakmai zsűri által legjobbnak tartott csapatnak különdíjat ajánlanak fel.