A közelmúltban, a Magyar Kultúra Hete programsorozat keretében nyílt meg Barina Boglárka amatőr fotós első, bemutatkozó kiállítása a Színház- és Hangversenyterem aulájában.

A kiállítás képeiről Kis-Marics Tamás médiapedagógus osztotta meg gondolatait:

„Rálépett az alkotó egy útra, amely mindenkitől, aki rajta halad, kreativitást és kitartást igényel. A képek többsége ötletes, ügyes kompozíció, amely birtokolja a friss fiatalos látásmódot.  „A portré egy rettentő hálás téma, mely az emberi belső végtelenségét, az embert körülvevő helyzetek és lehetőségek végtelen számát képes előhívni. Ezzel él is a fotográfus.” mutatott rá a pedagógus.

Barina Boglárka képeinek témája a magány, a művészi megvilágosodás, a jó és rossz játéka, a sötétség és fény viadala, az egyén kommunikációja a tömeghez, a művész távolsága az egyéntől.  Az alkotások utalást tesznek az ember és természet kapcsolatára, a szabadság és bezártság érzetére. A fotókon megjelenik az idő, amely nemcsak a természet végtelen erejét hivatott bemutatni, hanem a különböző korosztályok szociális kapcsolatát is érzékelteti.

A tárlat február 28-ig tekinthető meg az intézményben.

Forrás: khszinhaz.hu