Komlón is ünnepelték a magyar kultúra napját. Kölcsey Ferenc 1823. január 22-én tisztázta le a Himnusz kéziratát.

A Himnusz eléneklését követően Polics József polgármester mondott ünnepi beszédet. A városvezető hangsúlyozta: „A kultúránk megőrzése megmaradásunkhoz nélkülözhetetlen, hisz ha nincs alapvető magyar kultúra, akkor elvész minden. A fának a gyökér segít a szél támadásaival szemben, nekünk pedig a kultúra jelenti azt a megtartó erőt, melybe kapaszkodva ellenállhatunk a bennünket érő kísértéseknek.”

E jeles nap alkalmából díjazottakat is köszönthettek a Komlói Színház színpadán. Komló Város Közművelődésért díjat a képviselő-testület idén Käsz Ildikónak, a Közösségek Háza Kreatív Műhely vezetőjének adományozta. A szakember a kultúrát közvetítő, gyermekeket a kézművesek mesterségébe vezető tevékenységéért vehette át az elismerést.

Idén is kiosztotta a Közösségek Háza közössége az általuk alapított „Év Ásza” díjat. Sokéves táncművészeti oktatómunkáját megkoronázó Momo című alkotásért Takács Judit, a Fonti5 művészeti vezetője  érdemelte ki a díjat. Az ünnepségen külön elismerésben részesítették Horváth Lászlónét, a Közösségek Háza tavaly nyugdíjba vonult vezetőjét.

Az ünneplők a Kávészünet zenekar koncertjét hallgathatták meg a rendezvény zárásaként.