Több programmal várja a látogatókat a Magyar Kultúra Hete programsorozata Komlón. Fotó: archív

A pénteki Tunyogi-emlékesttel kezdődött a Magyar Kultúra Hete programsorozata Komlón. A P.Mobil egykori énekesét Papp Attila és a Cs.Í.T. zenekar idézte fel a színpadon.

Hétfőn az általános iskolások mesevetélkedőn bizonyíthatták jártasságukat a mesék világában. Ezzel párhuzamosan – ugyancsak a Közösségek Házában – nyílt meg Ferling Szonja mese- illusztrációiból tárlat. A kiállítás február 29-ig tekinthető meg.

Január 20-án a Komlói Színház adott otthont Ár­gyelán György és Rott József: Komló akkor és most című könyv bemutatójának. A fényképekkel gazdagon illusztrált kötetet Nádor Rudolfné, Harnóczy Örs és Molnár Csaba mutatta be.

Már hagyomány, hogy januárban a komlói Díszítőművészeti Műhely az előző évben készült hímzéseit mutatja meg a komlóiaknak. A Kincses Ágnes által vezetett csoport kiállítása január 21-én 17 órától nyílik a Közösségek Házában. Az anyag február 23-ig tekinthető meg az intézmény nyitvatartási idejében.

A magyar kultúra napját ünnepli a város a január 22-én 17 órától kezdődő ünnepi műsorban.  A Színház- és Hangversenyterembe meghirdetett rendezvényen Polics József polgármester mond ünnepi köszöntőt. Az elismerések átadását követően a Kávészünet zenekart hallhatja az ünneplő közösség.

Közösségek Házában Barina Boglárka alkotásaiból nyílik fotókiállítás január 24-én 18 órakor. A képek február 28-ig tekinthetők meg az intézményben.