Komló az egyike annak a kilenc településnek, amely sikeresen pályázott a közelmúltban kézilabda-munkacsarnok építésére. A beruházást a Nemzeti Sportközpontok bonyolítja.

Az eredetileg a Nagy László Gimnázium területére tervezett csarnokot a tőle nem messze álló Szilvási Általános Iskola hátsó udvarán építi fel a magyar állam. A közbeszerzési eljárás elindult, az ajánlatokat január végéig nyújthatják be a kivitelezők, amelyek között több baranyai és komlói is megtalálható.

A város által elnyert kézilabda-munkacsarnok a maga 2000 négyzetméretes alapterületével a városrész meghatározó ingatlanja lesz. A komplexumban egy 1000 négyzetméteres küzdőtér és egy 150 férőhelyes nézőtér – a kiszolgáló helyiségekkel együtt – kerül kialakításra. Az iskola mozgástere leszűkül ugyan, de a kárpótlás első ütemeként egy rekortán borítású kosárlabda pályát épített a KLIK az udvaron. A betonos pálya helyére kerülő épület szinte az úttestig fog érni, aminek következtében a kerítés is eltűnik. Az udvar távolabbi végében, ahol jelenleg egy garázs található, parkolók kerülnek kialakításra.

„A beruházás megvalósulása – a nem elhanyagolható lobbitevékenység mellett – a kézilabdázók felnőtt csapata és utánpótlása által elért sikereknek is köszönhető. Legyünk erre büszkék – hangsúlyozta a projekt fontosságát Polics József polgármester.

 A városvezető elárulta – ismerve a kormányzat elképzeléseit a kézilabda-utánpótlás nevelés területén -, szeretnénk betölteni a sportág regionális akadémiájának alközponti szerepét a térségben. Ez régi közös tervünk a szakosztállyal.

A felépülő csarnok nem kizárólag a kézilabdázóknak nyújthat segítséget a szakmai munkában, hanem az általános –  és középiskolások testnevelés óráinak is helyszíne lehet.