Kisdiákok hívták fel Komlón is a gyalogátkelőhelyek közelébe érő autók vezetőinek a figyelmét a sebességcsökkentésre.

Keve névnapján tartották a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság „Közlekedjünk Együtt, Vigyázzunk Egymásra!” címmel elindított programjának egyik látványos elemét. Szerdán délelőtt 10 órakor a megye több helyszínén, egyszerre, egy időben első osztályos diákok vonultak át egy iskolájukhoz közeli zebrán. Komlón a Szilvási iskola elsősei a forgalmas Alkotmány utcai gyalogátkelőhelyen – a Komlói Rendőrkapitányság munkatársai segítségével – hívták fel az autósok figyelmét a gyalogosan közlekedőkre.

A 2019-2020-as tanévben 21 általános iskola csatlakozott a tankerületeken keresztül meghirdetett programhoz. A zebrákon egy időben áthaladó elsős KEVE-osztályokkal a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság arra szeretné ráirányítani a járművezetők figyelmét, hogy a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket csökkentett sebességgel közelítsék meg.

A programban interaktívan, egymásra épülő jelleggel zajlik az 1-8. évfolyamokon tanuló diákok részére a közlekedésibaleset-megelőzési ismeretek átadása.

Baranya megyében 5 helyszínen; Komlón kívül Pécsett, Dunaszekcsőn, Siklóson és Nagypeterden találkozhattak kijelölt gyalogos-átkelőhelyeknél a közlekedők az átvonuló KEVE-osztályokkal.