Tisztelt Komlóiak!

Le kell szögeznünk, Komlón 2010 óta a demokratikus működés biztosított volt a város irányításában, hisz hatékonyan tevékenykedtek a bizottságok, a képviselők, az önkormányzati feladatok ellátását maximálisan biztosítottuk. Nem felejthetjük el, hogy az első négy évben a képviselő-testület annak idején nem a díjazásuk megemelésével volt elfoglalva, hanem a munkahelyteremtés elősegítéséről döntött. Az eddigi működés során az ellenzéki képviselők is – dr. Barbarics Ildikó, Jégl Zoltán, Gerencsér Ágnes – is aktívan részt vettek a döntések meghozatalában, kifogásuk egyik pályázattal, kivitelezéssel, cégeink működésével, szerződések megkötésével nem volt.
A széles demokratikus együttműködés ma is jól működik a testületben, amennyiben azon a tiszteletdíjak emelését, a posztok osztogatását értjük. Ellenőrzési cunamit ígérnek, szakértők bevonásával, ugyanakkor demokratikusan leveszik a napirendről az általuk aggályosnak tartott piaci beruházásról szóló polgármesteri beszámolót!
A magam részéről bízom abban, hogy lesz változás, az ellenzék felméri, hogy Komló érdeke nem a megemelt díjakban, a 2 alpolgármester megszavazásában, a zsarolásokban merül ki, s a gyűlölet, az acsarkodás helyett végre a közös munka kerül előtérbe, nemcsak ígérgetés, hanem a tényleges cselekvés szintjén is.
Számunkra mindig is fontos volt Komló fejlődése, a komlóiak érdeke! E téren eddig is és ezután is nyitott leszek minden javaslatra, várom a széles ellenzéki összefogástól a város, a városlakók érdekét szolgáló, hatékonyságot növelő javaslatokat! Úgy vélem a munkának van most helye és nem a lufik eregetésének!

Kedves Komlóiak!

Lépjünk most túl azon, hogy ki honnan jött, ki melyik oldalon áll! Nem szabad elfelejtenünk: egy dolog lényeges, ez a jövőnk miatt fontos. Az Európai Unió utolsó, a felzárkózásunkat segítő időszakában vagyunk! Fejlesztésekre az elkövetkezendő években még lehet lehozni forrásokat. Ahogyan viselkedünk, ahogyan együttműködünk, ahogyan szervezzük a város életét, az meghatározza a következő 30 évet. Ezt mindenkinek meg kell értenie! Az ellenzék jelen pillanatban mégis úgy áll, hogy minden erővel ezt blokkolni akarja. Ezt nem hagyhatjuk! Én magam is megpróbálom őket jobb belátásra bírni, mert a tét most nem az, hogy FIDESZ, MSZP, Momentum.., hanem a tét most az, hogy mi történik Komlóval! A politikai törekvéseket én is értem, hisz jó magam is politikus vagyok, de ha nincs közös együttműködés, nincs JÖVŐNK! Zsarolásra nem lehet KOMLÓ jövőjét alapozni, így arra kérem az ellenzéket, legyenek kedvesek ezt egyszer, s mindenkorra abbahagyni! Kezdjünk végre közösen dolgozni, mert „ha a lovak egy irányba húznak, a szekér is könnyebben halad”!

Polics József polgármester
FIDESZ-KDNP Frakció

-A Komlói FIDESZ sajtóközleménye-