A felújítási hullám elérte a hajléktalanszállót is, amelynek a munkaterületét a minap átadta az önkormányzat a kivitelezőnek.

A teljes kihasználtsággal üzemelő szálló tetőszerkezetének felújítása pár évvel ezelőtt megtörtént ugyan, azonban maga az épület már nem felel meg a kor követelményeinek. Az idei esztendő első „kapavágásai” között a hajléktalanszálló teljes tatarozását és modernizálását kezdik el a szakemberek.

A Vörösmarty utca 3/A épülete Kenderfölddel egyidős. A városrész építésekor került kialakításra, úgynevezett felvonulási épületként funkcionált; a munkások itt szálltak meg a város építése közben. Közel 20 éve alakította át az önkormányzat a hajléktalanok elszállásolására alkalmas intézménnyé, azonban az idő elrepült felette és felújításért kiáltott.

Két pályázatnak köszönhetően az intézmény kívül belül megújul. A fűtésrendszer korszerűsödik, a tetőn napelemek termelik majd a villamosenergiát, továbbá a homlokzati- és a belső nyílászárók cseréje mellett a gépészet is megújul. A munkálatok a külső teret – előtető, melléképület, kerítés – is érintik.

A pályázat részeként a Szent Borbála Szociális Otthon alagsorában is kialakításra kerül egy két férőhelyes hajléktalan szállás; elkészültük után méltóbb körülmények között élhetnek a komlói fedél nélküli polgárok.