Hivatalosan is átadták rendeltetésének az elsősorban uniós pályázati forrásból megépült tornacsarnokot Magyarszéken. A 850 négyzetméteres, több sportág befogadására alkalmas terem kiegészítő helyiségekkel, korszerű öltözőkkel, orvosi szobával várja a kistérség lakosságát.

Március 12-én, ünnepélyes keretek között szentelték fel Magyarszéken az új tornacsarnokot. Az avatáson Polics József, a térség országgyűlési képviselője mondott ünnepi beszédet, majd a mikrotérség településeinek vezetői a nemzeti szalag elvágásával, hivatalosan is megnyitották a létesítményt.

Kárpáti Jenő, Magyarszék polgármestere az összefogás eredményének tekinti a beruházás megvalósulását, ami a pályázatoknak köszönhetően az iskola épületének akadálymentesítésével, valamint informatikai fejlesztéssel is járt. A házigazda hangsúlyozta, a mikrotérség valamennyi településéé az új tornacsarnok, ahová nyitott kapukkal várják nemcsak az iskolásokat, hanem a sportolni vágyó lakosságot is.

Az ünnepség keretében Magyarszék képviselő-testülete szimbolikusan átvette a tornaterem kulcsait, majd a szomszédos települések polgármesterei a működéssel kapcsolatos szándéknyilatkozatot írtak alá.

A Kökönyösi Oktatási Központ Magyarszéki Tornacsarnokának átadását az EFAMI növendékeinek zenei bemutatója, fúvós zene és mazsorettek bemutatója tette teljessé.