Elfogadta a testület a szennyvízberuházással kapcsolatos módosított határozatot. Megindulhat a három utcát (Vörösmarty, Székely B., Dugovics T.) érintő fejlesztés.

Rendkívüli ülésen – a kiegészítő módosító javaslatokat elfogadva – teljes támogatással szavazta meg a december 18-án elnapolt, a víziközmű bérleti díj felhasználásával kapcsolatos napirendi pontot a komlói képviselő-testület. Egyhetes munka után, a kivitelezőkkel és szakemberekkel való egyeztetés eredményeként alakult ki konszenzus a felek között.

 „Siker koronázta azt az erőfeszítést, hogy a városban maradjon a somági csatornaprojektből megmaradt 60 millió forintot. A pénzből három utcában bővítik jövőre a szennyvízcsatorna-rendszert, újabb otthonokat kötve a hálózatra. Komlón már az ingatlanok 99/3%-ában elérhető a szennyvízcsatorna-rendszer” – jegyezte meg Polics József polgármester Fb-oldalán a döntést követően.

Ferenczy Tamás, a Komló Összeköt Egyesület vezetője szintén Fb-oldalán kommentálta a délelőtti döntést. Véleménye szerint 48 milliót spórolt a Komló Összeköt frakciója a városnak.

„Rendkívüli testületi ülést tartott ma a komlói képviselő-testület a szennyvíztelep és három utca (Vörösmarty, Székely B., Dugovics T.) szennyvízcsatornájának felújítása kapcsán. Az előző testületi ülésen a polgármester előterjesztése alapján ez a beruházás 108 millió forintba került volna. A Komló Összeköt határozott elutasítása miatt ez az összeg 48 millióval csökkent. A mai határozat értelmében tehát a beruházás teljes egészében elkészül, és nem kell hozzá 48.000.000 forint többletforrást biztosítania a városnak” – áll a bejegyzésben.