Idén decemberben is megmozgatta Komlót a Baptista Szeretetszolgálat által szervezett Cipősdoboz-akció.

A gyűjtés lebonyolítását a Komlói Baptista Gyülekezet vállalta magára. A széleskörű összefogásnak köszönhetően összesen 257 csomag készült, melynek közel felét a városlakók adták le a gyűjtőpontban, a másik felét pedig sokak nagylelkű adományainak felhasználásával a Baptista Gyülekezet önkéntesei készítették el.

Könyvekkel, játékokkal, ruhákkal, édességgel segítettek a komlóiak, hogy legyen mit a dobozokba csomagolni. A csomagok legnagyobb része – közel 100 cipősdoboz – Komlón került átadásra az önkormányzat által javasolt gyermekek részére, akiknek szüleit levélben értesítették. Az önkétes segítők nemre és korra való tekintettel, személyre szabott csomagokat készítettek a gyerekeknek.

A komlói karácsonyi ünnepség a helyi vízmű étkezdéjében került megrendezésre, melyen a Családok Átmeneti Otthonának lakói adtak elő egy rövid színdarabot, megörvendeztetve és megajándékozva ezzel is a meghívott szülőket és gyermekeket.

A cipősdobozokból jutott a környező falvakba is: Magyaregregyre 38, Magyarhertelendre 31, Kárászra 36, Hosszúheténybe 15 és a Somogy megyei Bodrogra további 50 darab csomag. Ezek egy része már átadásra került; a többi a napokban jut el a nehezebb körülmények között élő gyermekek, fiatalok számára.

A gyülekezet lelkipásztora, Horváth László elmondta, hogy nagyon hálásak minden segítségért, legyen az anyagi, tárgyi vagy egyéb hozzájárulás, ami lehetővé tette, hogy megvalósuljon idén is a Cipősdoboz-akció Komlón.