Újra megnyitja kapuit városunkban a korábbi Teleház. Igaz, más néven és részben más profillal áll az érdeklődők rendelkezésére: Komlói Ifi Pontként elsősorban a fiatalok számára kínál majd lehetőségeket. 

A Teleház infrastruktúráját a Komlóméd Nonprofit Kft. az év végéig ingyenesen adta kölcsön a Komló és Kistérsége Fiataljainak Fóruma részére. Ez utóbbi szervezet üzemelteti majd az immár Komlói Ifi Pont nevű helyet, amely tehát ugyanott, a Múzeum mögött udvarban kezdi meg működését.

Kult Zoltán a KKFF ügyvezető alelnöke a komloiujsag.hu-nak azt mondta, széleskörű tevékenységet vállalnak fel: a többi közt nyomtatási, faxolási, kedvezményes internetezési lehetőséget kínálnak a betérőknek, helyszínt adnak különböző rendezvényekhez, sőt a tervek szerint ők maguk is szerveznek majd például pókeresteket, mesedélutánokat, gyermek- és ifjúsági közösségfejlesztő programokat.

A fő cél éppen az, hogy lehetőségeket nyújtsanak – hangsúlyozza Kult Zoltán, aki szerint Komlón igencsak szükség van arra, hogy a fiatalok számára minél több módot kínáljanak fel a szabadidő hasznos, sőt közösségfejlesztő eltöltésére.

A Komlói Ifi Pontot március 11-én (pénteken) 17 órakor adják át. Az eseményhez kapcsolódóan az udvarban kísérőprogramokat (BMX-kerékpárosok bemutatóját és tűzzsonglőrök előadását) is megtekinthetik az érdeklődők.