A pécsi Szent Mór Iskolaközpont és a mohácsi Park Utcai Katolikus Általános Iskola kórusait meginvitálva, együtt emlékeztek meg a Kodály iskola névadójáról születésnapja alkalmából.

A KÓTA 2017-ben, Kodály Zoltán születésének 135. évfordulóján hirdette meg először a Magyar Kórusok Napját. A felhívás célja az volt, hogy minél több helyen minél több énekkar adjon hangversenyt az évforduló alkalmából. Ehhez a programsorozathoz csatlakozott a Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskola is ebben az esztendőben.

A háromszoros Kossuth-díjas zeneszerző nevével fémjelzett Kodály iskola hagyományteremtő szándékkal hívott meg intézményébe két kórust, hogy énekszóval, versekkel emlékezzenek meg a művészről.

Ormándlaky Dalma intézményvezető kiemelt fontosságú ünnepnek nevezte a névadó születésnapját. „Ma 220 gyermek fog énekelni népdalokat, adventi énekeket, de felcsendül az 1961-es  – az iskolának írt – Harasztosi legények című mű is” – tette hozzá.

A zeneszerzőt Tóth Ferenc Liszt-díjas karnagy – aki hat alkalommal találkozott személyesen Kodály Zoltánnal – visszaemlékezései hozták közelebb a hallgatósághoz.

A komlói katolikus templomban folytatódott az énekszó, majd Kodály Zoltán szobránál helyeztek el koszorúkat az iskolák képviselői.