Megválasztották az idei év legjobb komlói sportolóit. Az elismeréseket a harmadik ízben megszervezett sportbálon adták át.

Ismét egy remek hangulatú bállal zárta a 2019-es esztendőt Komló két legnagyobb egyesülete. Az III. Komló Sport Bálon a Komló Sport Kft. és a Komlói Bányász sportolói, mintegy ötszázan ünnepelték a hátrahagyott esztendő sikereit.

A díjátadó gálán Szigeti Szabolcs, a Komló Sport Kft. ügyvezetője, Ordas Miklós, a Komlói Bányász elnöke és Polics József polgármester adta át a legjobbaknak járó elismeréseket.

Polics József szerint Komlónak szüksége van a sportolók közösségére. Komló városának pedig kötelessége megteremteni a profi és az amatőr sportolás feltételeit.

Szigeti Szabolcs köszönetet mondott a sportközpont és az önkormányzat munkatársainak, akik segítették a szakosztályok munkáját. Nem feledkezett meg a sportolók és a sporttal foglalkozók családi hátteréről, amely személyek toleranciája és segítsége nélkül nem lehetett volna a 2019-es esztendő sportsikerekben ilyen gazdag.

A legek megismerése előtt Szigeti Szabolcs köszönte meg Román Dánielnek, a Komló Sport Kft. munkatársának a bál szervezésében nyújtott munkát.

Az ünnepségen polgármesteri elismerést vehetett át a K1-es versenyző, az elit 110 kg-os kategóriában bajnoki övet szerző Bán Gábor (Carbon harcosok Klubja).

Megválasztották a KBSK RG – szakosztályának idei legjobbját. 2019-ben Györei Zoé teljesítményét tartották a legjobbnak. A díjat Ordas Miklós, a KBSK elnöke adta át a versenyzőnek.

Labdarúgók között két díj is gazdára talált. Az „Év utánpótláskorú labdarúgója” címet kitartó munkájával, hozzáállásával, klubhűségével, példamutató magatartásával Szigeti Bálint érdemelte ki.

A megyei bajnokságban 2. helyen álló Komlói Bányász felnőtt csapatának legjobbja 2019-ben a csatár, Miltner Szabolcs lett.

A legjobb női kézilabdázónak 2019-ben a Komlói NKE játékosát, Schild Esztert választották.

A regionális ligában szereplő női kosárlabdázóknál 2016 után ismét Kakócz Katát tartották a legjobbnak.

A kézilabdázóknál két kategóriában díjazták a játékosokat. A szakmai döntés alapján, az utánpótláskorúak között az „Év játékosa” elismerés idén Kovácsevics Istvánt, az ificsapat irányítóját illeti. A felnőttek között a horvát hálóőr, Ante Granić vehette át az elismeréssel járó plakettet.

Szintén többéves hagyomány, hogy a szurkolók is leadhatják voksukat a legjobb kézilabdázókra. Meglepetésre idén holtverseny alakult ki a szavazatok megszámlálásakor. A szurkolók Igor Marković és Ante Granić teljesítményét egyaránt kiemelkedőnek tartották.

A gálán – a kézilabda területén hosszú évtizedeken keresztül végzett, magas színvonalú szakmai munkájáért – Baráth Gyula edzőt (távollétében unokája, Papp Kristóf vette át a díjat – a szerk.) és Péter Szabó Zoltán technikai vezetőt díjazta a sportszakma és a város.

 A Városi Sportközpontban rendezett díjátadó gálán a B-Wersyo Zenekar hajnalig szolgáltatta a báli hangulatot.