Három földrész versenyzői – köztük a komlói Sabján Gergely – álltak asztalhoz (az európai nemzeteken kívül Ázsia és Amerika képviselői) az olaszországi Lignanoban az ITTF által rendezett március eleji olasz ifjúsági és serdülő nemzetközi bajnokságon – egyben világranglista versenyen.

Sabján, Szudi Ádámmal és Ecseki Nándorral a magyar válogatott tagjaként a csapatversenyek során a belga „B” és a cseh „B” együttes 3:0-s legyőzésével, csoportelsőként jutott a főtáblára. A négy közé jutásért Portugália ellen nyertek simán 3:0-ra. Az elődöntőben a német „A” csapatot verték meg nagy küzdelemben 3:2-re.

 Az aranyéremért folytatott mérkőzésen kikaptak az ázsiai Hong-Kong válogatottjától 3:0-ra, így a dobogó második fokára állhattak az eredményhirdetéskor. Sabján Gergely a csapatmérkőzéseken párosban szerepelt a válogatottban, a csehek ellen játszott egyéni mérkőzést is.

Serdülő fiú egyéniben Sabján Gergely csoportjában egy szlovák (Peter) és egy kanadai (Medjugorak) versenyzőt győzött le, és elsőként jutott tovább. A főtáblán a 16 közé jutásért a komlói fiú egy hazai versenyzőt (Loreto) búcsúztatott 3:1-gyel. A legjobb nyolc közé jutásért a verseny harmadik kiemeltjével, a német Qiu Dang-gal került szembe, és 3:1-re elvérzett.

A serdülő páros versenyszámban Sabján Gergely szokásos társával, Szudi Ádámmal indult. A tizenhat közé az olasz Appolloni-Caudelori, a nyolc közé jutásért pedig az izraeli Borower- Simon páros ellen jutott tovább a magyar kettős egyaránt 3:1-gyel. A negyeddöntőben, akárcsak a csapatversenyek során, ismét kikaptak a hong-kongi Hung Ka Tak – Hung Wah Tak kettőstől, így ezúttal nem sikerült az éremszerzés. 

Szintén Sabján Gergellyel kapcsolatos hír: az új, márciusi világranglistán az 54. helyre jött fel!